Testování po návratu do práce z dovolené na stanovení přítomnosti viru SARS-COV-2

13.7.2021 MEDICAL PROTECT

Povinné testování v zaměstnání skončilo k 30.6.2021. Nicméně se situace začíná zhoršovat a počty nově potvrzených případů opět rostou, a tak je na místě značná míra obezřetnosti

Ministerstvo zdravotnictví ČR dokonce vydalo opatření, ve kterém nařizuje zaměstnavatelům, aby vyžadovali po zaměstnancích, kteří strávili mimo území ČR dvanáct a více hodin, aby předložili negativní výsledek testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2. Přesné znění tohoto opatření najdete zde.

Prevence, která ušetří řadu starostí

Jste-li zaměstnavatel a vlastníte jakkoukoliv firmu, ve které máte zaměstnance, je nejjednodušším a nejefektivnějším řešením obnovit preventivní testování ve vaší firmě. Přesněji řečeno, nabídnout svým zaměstnancům možnost otestovat se ještě před vstupem na jejich pracoviště či přímo na recepci.

Princip zůstává podobný jako během povinného testování ve firmách v uplynulých měsících. My vám k tomu nabízíme rychlé a hlavně šetrné rychlotesty SANSURE 2v1, které získaly povolení Ministerstva zdravotnictví ČR dle §4 odst. 8 nařízení vlády č. 56/2015 Sb. pro samotestování od 1.5.2021, MZDR 15854/2021-2/OLZP. Tyto antigenní rychlotesty byly rovněž testovány Ústavem organické chemie a biochemie Akademie věd České republiky, v. v. i. a vedly si velmi dobře. Celou zprávu z tohoto testování můžete najít na stránkách ÚOCHB AV ČR.

Rychlé a šetrné testování si zaměstnanci mohou provést sami. Provádí se výtěrem z přední části nosu. Připravili jsme k tomu i video nebo může tyto antigenní rychlotesty SANSURE 2v1 používat odborně proškolený zdravotnický personál v případě, že byste si ho rovnou objednávali do vaší firmy.

Věnujte svůj cenný čas raději šetrné a rychlé prevenci než řešení možných zdravotních a ekonomických problémů, které by pak mohly mít negativní dopad na chod vaší firmy.

Chtěli byste se o antigenních testech SANSURE 2v1 dozvědět více nebo máte zájem o konkrétní nabídku? Obraťte se, prosím, přímo na našeho obchodního ředitele pana Ing. Marka Hadače.

Ing. Marek Hadač

Obchodní ředitel

+420 602 831 468

hadac@medicalprotect.cz

 

Kompletní přehled podmínek pro návrat do ČR ze zahraničí od 9.7.2021 najdete zde: https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/nova_pravidla_navratu_do_cr_od_9_7_2021a.html a https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-zemi-podle-miry-rizika-nakazy/.

Naše antigenní testy.

picture