5 tipů, jak na předvánoční úklid v klidu a pohodě

10.11.2022 MEDICAL PROTECT

Blíží se Vánoce a s ním je chtě nechtě spojen velký úklid. I když se říká, že na Vánoce chodí Ježíšek a ne hygiena, tak naprostá většina z nás chce mít doma uklizeno, a to hlavně na Vánoce. Jak tedy na to?

  1. Vytvořte si plán úklidu: naplánujte si den a čas, kdy a co budete uklízet. Díky tomu na nic nezapomenete a budete mít přehled, co už je hotovo a co je potřeba udělat.

  2. Je vás doma víc? Pak zapojte do úklidu i ostatní. Děti mohou také pomoct a může je to i bavit, pokud to pro ně nebude jen obyčejný povinný úklid, ale třeba bojovka nebo hledání pokladu. Na někoho platí i to, že je mu svěřen důležitý úkol, který nemůže dělat nikdo jiný… Fantazii se meze nekladou a vy své děti znáte, takže určitě víte, jak je namotivovat. A pak jsou samozřejmě místnosti a zákoutí, kde se vyzná jen paní domu, takže tam si udržujete svůj řád sami. Pán domu má rovněž místa, kde má svůj systém a vlastně ani nechce, aby mu do něj někdo zasahoval. Takže logicky si tam musí uklidit sám. Je to přece pro jeho dobro. Navíc jistě rád pomůže, protože bude mít doma krásně uklizeno, a hlavně spokojenou ženu. A to je přece nejvíc.

  3. Čím začít? Raději to nejtěžší nenechávejte nakonec, ale rovnou tím začněte. Ke konci už budete unaveni, otráveni a už vůbec se vám do toho úklidu nebude chtít. Hlavně nic neodsouvejte na další den. Zamotáte se do toho, nebudete stíhat a budete se zbytečně stresovat.

  4. Jak by tedy takový plán úklidu mohl vypadat?

    Okna – sundat a vyprat záclony/závěsy, umýt žaluzie a okna. Tady vám skvěle pomůže ECOLAB MAXX Brial2.

    Dveře – vržou-li, tak namazat, jinak samozřejmě umýt. Pokud vám přes ně táhne, tak utěsnit. Tady se můžete spolehnout na univerzální čistící prostředek Imi orange, který dostanete k objednávce čistících prostředků zdarma.

    • Jsou-li někde pavučiny, pryč s nimi. Pavouci sice přinášejí štěstí a jsou přírodním insekticidem, ale na nájem nepřispívají a ani nepomáhají s úklidem, tak ať se laskavě odstěhují.

    Prach… ten je snad všude, takže umýt všechny poličky, hlavně ty vrchní, skříně, lustry atd. Samozřejmě i ty „lapače prachu“, i když jsou to poháry a medaile z úspěšných závodů nebo porcelán po vaší milované babičce.

    • Po umytí oken, dveří, lustrů, poliček a skříní máte velkou část úklidu hotovu.

    Vyperte ložní povlečení a ručníky. Máte-li domácí mazlíčky, vyperte jim pelíšky, oblečky, postroje, vodítka a prostě vše, co je potřeba. V naší nabídce najdete jak prací prostředek, tak i aviváž.

    • Pak se směle můžete pustit do úklidu koupelen. Tady se ke slovu hlásí Diesin maxx, který si poradí nejen se špínou, ale i s vápenatými usazeninami.

    • Nezapomeňte vyčistit i odtoky u van, sprch a umyvadel. Pokud to děláte pravidelně, pak si vystačíte s octem a jedlou sodou.

    • Nezapomeňte na kuchyň. Chcete-li udělejte si pořádek i ve skříňkách s kořením. Pečete-li vánoční cukroví, zkontrolujte si včas, že máte všechny potřebné ingredience. To samé platí o štědrovečerní večeři. A opět nemusíte vše dělat sami. Sepište seznam a vyšlete do obchodu ostatní členy domácnosti. Vy si zatím můžete odpočinout a pustit si oblíbený seriál/podcast, přečíst si další kapitolu napínavé detektivky nebo jen zkontrolovat všechny své účty na sociálních sítích.

    • Nezapomeňte na podlahy. Máte-li koberec, nechte ho vyčistit nebo ho alespoň pořádně vysajte. Na umytí podlah máme více pomocníků, ale do domácnosti doporučujeme MAXX Magic2, který je nejen velmi účinný už v malém množství, ale navíc se pyšní i evropskou značkou EU Ecolabel, tzn., že jde o ekologicky šetrný výrobek.


  5. Ano, některé činnosti musíte opakovat víckrát, ale to stejně děláte celoročně. Například vynášení smetí, o kterém jsme výše ani nepsali, protože to je přece samozřejmost. Takže hlavně žádný stres, ať si ty Vánoce můžete všichni užít v klidu a pohodě. On se ten Ježíšek opravdu nekouká, zda jste utřeli prach i na té nejvyšší poličce…

Protože víme, že úklid je důležitý a obzvlášť ten předvánoční, nachystali jsme si pro vás speciální ceny na čistící a úklidové prostředky. Naši aktuální nabídku najdete zde: Výhodný nákup.

picture